Huize Vermeer

IN OOSTKAPELLE

DE OMGEVING

Oostkapelle is het ideale dorp voor een zonnige familievakantie. Natuurlijk lokt het strand, maar vanuit Oostkapelle kunt u ook heel goed Walcheren per fiets of per auto verder ontdekken.

 

Oostkapelle staat al jaren in de top drie van schoonste stranden van Nederland ("blauwe vlag"). De stranden zijn groot met prima parkeergelegenheid. Bij elke strandopgang is een paviljoen gebouwd waar het hele jaar door gedronken en gegeten kan worden. Een wandeling over het strand naar Domburg is ongeveer 4 kilometer lang. Bij de wandeling naar het strand van Oostkapelle loopt u door De Manteling.

 

Dit smalle bosgebied werd aangeplant met kurkeiken ter bescherming van de dorpen en akkers tegen de noordwesten winden. Door de wind zijn de eikenbomen klein gebleven en hebben zij merkwaardige vormen gekregen. Door het bos lopen wandel-, ruiter- en fietspaden.

 

De voorzieningen in Oostkapelle zijn goed. Er is een grote supermarkt met parkeergelegenheid, Emté, die in de zomer tot 20.00 uur geopend is, met daarbij ook een grote drogist. Verder is er in de hoofdstraat onder meer een goede slager, een echte bakker en een viszaak. Groente en fruit is overal bij de boer vers te koop, maar een goed adres daarvoor is ook het Groenteschuurtje op de weg van Oostkapelle naar Serooskerke. In de zomermaanden is er elke donderdag een markt in Oostkapelle van 12.00-21.00 uur.

 

Wie niet zelf wil koken, kan van de Griekse, Italiaanse, Chinese en Nederlandse keuken genieten in verschillende restaurants in de Dorpsstraat. En natuurlijk ook in de paviljoens op het strand.

 

Er is een fietsenwinkel in het dorp die ook fietsen verhuurt. Voor de Duitse gasten is er een ruime keuze aan Duitse kranten en tijdschriften.

 

Meer weten over Oostkapelle en zijn omgeving? Lees dan hier verder over Walcheren, Middelburg, Vlissingen en Veere.